IBAN'da bunu yapana kötü haber. Erdoğan'ın önüne gelecek. 90 bin TL cezası var

IBAN'da bunu yapana kötü haber. Erdoğan'ın önüne gelecek. 90 bin TL cezası var

Yeni Torba Yasa Teklifi'nde iş dünyasını ve vatandaşları doğrudan ilgilendiren detaylar ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, bu teklifin içeriği bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Gayrimenkul sahipleri için önemli düzenlemeler planlanırken, bazı maddeler tekliften çıkarıldı.

Örneğin, gayrimenkullerde 5 yıl elde tutma şartı ve konut kira istisnasının kaldırılması gibi öneriler teklife giremedi. Ayrıca, tapuda gerçek bedele geçiş yapılması önerisi de reddedildi.

1719667289992-yeni-proje.jpgKira ödemelerinde yeni bir uygulama da hayata geçirilecek. Eğer kira ödemeleri elden yapılırsa, tespit edilen durumlarda kira bedelinin yüzde 10'u oranında ceza kesilecek. Yıllık toplam ceza miktarı 20 milyon TL'yi geçmeyecek.

Başkasının IBAN'ını veya POS cihazını kullananlara yönelik de sıkı denetimler ve cezalar öngörülüyor.

pos-cihazi-aezc-cover.jpgBaşkasına ait POS cihazını kullananlara, defter tutanlara 45 bin TL, işletme hesabı tutanlara ise 90 bin TL ceza kesilecek. Başkasının IBAN'ını kullanan ve kullandıranlar ise işleme konu tutarın yüzde 10'u oranında, asgari 30 bin TL ceza ile karşı karşıya kalacak.

Özel usulsüzlük cezaları da teklifte dikkat çeken bir başlık. Fatura düzenlemeyenlere, vergi usul kanunundaki belgeler yerine başka belge düzenleyenlere ve ödemelerde banka zorunluluğuna uymayanlara çeşitli cezalar kesilecek. Özel usulsüzlük cezaları yıllık olarak belirli bir üst limit ile sınırlı tutulacak.

220912.jpgYeni vergi düzenlemeleriyle ilgili detaylar, Kabine toplantısının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak ve yasama süreci başlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.