İBB, AK Parti döneminde Cem Garipoğlu'nun annesine indirimli ev satmış

İBB, AK Parti döneminde Cem Garipoğlu'nun annesine indirimli ev satmış

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından yapılan indirimli ev satışı gündemde.

AK Partili Mevlüt Uysal'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 5. Levent projesi Güzeltepe etabından 18 Eylül 2018 tarihinde satılan ev, 1 milyon 622 bin TL değerinde olup, Garipoğlu'na %20.12 indirimle 1 milyon 295 bin TL'ye mal oldu. Bu satış, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya'nın da aynı blokta bir dairesi olduğu bilgisiyle daha da dikkat çekici hale geliyor.

Haberde bahsedilen indirimli ev satışının detayları, kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın, Mevlüt Uysal'ın başkanlığı döneminde "insan odaklı" projeler geliştirmek amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında, Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'na yapılan özel indirimle ilgili bilgiler aktarıldı.

Bu satış, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya'nın dairesi ile aynı blokta gerçekleştiği ve indirimli satışın, evin liste fiyatından yaklaşık yüzde 20 daha ucuza yapılmasıyla dikkat çekiyor.

7 AY CEZAEVİNDE KALMIŞTI

Lise öğrencisi Münevver Karabulut'u 2009 yılında öldüren Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis cezası verildi. Suçluya yardım ve delil karartma suçlarından dolayı annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve amcası Hayyam Garipoğlu ise her biri 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hapis cezası onaylandıktan sonra Tülay Makbule Garipoğlu, 29 Temmuz 2012 tarihinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu ve Kocaeli Yarı Açık Kadın Cezaevi'ne yerleştirildi. Burada 7 ay süreyle hapis yattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.