Nar ve balın mucizeleri saymakla bitmiyor. Öyle ki bu konudaki mucizelere İbn-i Sina da yıllar önce yazdığı El-Kanun fi''t Tıbb kitabında detaylı bir şekilde yer vererek nasıl kullanılacağını anlatmış. Her derde deva: İbn-i Sina nar ve bal mucizesini böyle anlatmıştı
Nar ve balın bir araya gelince müthiş bir mucize ortaya çıkardığını biliyor muydunuz?
İbn-i Sina yıllar önce yazıdğı El-Kanun fi''t Tıbb kitabında nar ve balla ilgili de bilgiler vermişti. Hatta bu ikisini de içeren bir tarifi vardı. Tek başlarına da oldukça faydalı olan nar ve bal bir araya geldiklerinde ise bir mucizeye imza atıyor.
Birlikte tüketilmesi gereken nar ve bal karıştırılıp yaralara sürüldüğünde iyileştirici etkiye sahip. Bunun için narı iyice temizleyip ayıkladıktan sonra içine bir miktar bal koyup karıştırmanız ve yaraya sürmeniz yetiyor.
Bir antioksidan olan nar ile iyileştirici bal bir araya geldiğinde yaralara merhem olabiliyor.
Öte yandan nar yemek boğazdaki yutkunma güçlüğünü hafifletici etkiye sahip. Boğaz ağrısına karşı da etkili olan narın ekşisi değil tatlısı tercih edilmeli.
BAL KABAĞI NASIL TÜKETİLMELİ?
Öte yandan İbn-i Sina''nın bal kabağını da pişirerek tüketmeyi önerdiğini belirtelim. Bal kabağı da boğaz ağrısı, öksürük ve göğüs ağrılarına karşı hafifletici etki gösteriyor. Çiğ yemektense pişirilerek yenmesi tavsiye ediliyor.
İbn-i Sina''nın nar, bal ve bal kabağıyla ilgili tüm önerileri El-Kanun fi''t Tıbb kitabında bulunabilir.