İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın doktoruna Muhammed Yakut'un ailesinden silahlı saldırı: Çete lideri tahliye edildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın doktoruna Muhammed Yakut'un ailesinden silahlı saldırı: Çete lideri tahliye edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın doktoru Ali Kerim Diler'e 2023 yılının sonunda düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma, önemli gelişmeler yaşandı. Saldırı ve yağma girişimi suçlarından yargılanan çete lideri Cüneyt Yakut, 11 Eylül'deki duruşmada tahliye edildi.

Duvar'da yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın doktoru Ali Kerim Diler’e düzenlenen saldırının, Muhammet Yakut'un akrabası olan Ahmet Yakut ve oğlu Cüneyt Yakut tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Diler, saldırıdan sağ kurtulmuş olsa da, soruşturma çerçevesinde 12 kişi tutuklandı. Cüneyt Yakut'un örgüt lideri olarak yargılandığı süreçte, Ahmet Yakut’un tutukluluğu devam ediyor.

images-33-9.jpegSUÇLAMALAR VE İDDİANAME

Diler'in ifadesine göre, Ahmet ve Cüneyt Yakut, kendisine yönelik tehditle para talep etmeye devam etti. İddianamede, Yakutlar grubunun, Diler ile bazı iş insanlarına yönelik yağma ve cinayete teşebbüs suçlarını işlediği belirtiliyor. Davada toplam 23 kişi şüpheli olarak yer alıyor.

ORTAM DİNLEMELERİ VE İFADELER

Yürütülen soruşturma sırasında yapılan ortam dinlemeleri, Ahmet Yakut'un, Diler'e yönelik silahlı saldırı düzenlendiğini itiraf ettiğini ortaya koydu. Yakut, "Daha 20 gün önce doktoru vurdurdum. Bakan'ın arkadaşıydı" ifadelerini kullandı.

ÇETENİN YÖNTEMLERİ

Yakutlar grubunun, Ali Kerim Diler'e yönelik eylemlerinde, kamuoyunda "Redkitler" olarak bilinen bir suç örgütünün de görevlendirildiği tespit edildi. İddianamede, Diler'in daha önce kaza süsü verilerek darp edildiği, ardından ortaklık yaptığı işletmeyi devretmek zorunda kaldığı ifade edildi.

DAVA SÜRECİ VE TAHLİYELER

Davanın 11 Eylül'deki ilk duruşmasında, Cüneyt Yakut ile birlikte 9 kişi tahliye edildi. Tahliye gerekçesi, "suçun mahiyetinin değişme ihtimali" olarak gösterildi. Ancak Ahmet Yakut ve diğer bazı sanıkların tutukluluğu devam ediyor. Davanın bir sonraki duruşması 11 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.