İETT’de büyük eylem! Otobüsler kontak kapatacak

İETT’de büyük eylem! Otobüsler kontak kapatacak

İETT’de şoförler kontak kapatmaya hazırlanıyor. İstanbul halkı eylemden olumsuz etkilenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan İETT'ye bağlı özel halk otobüsü sahipleri, ödenmeyen alacakları nedeniyle 15 Ekim'de kontak kapatma kararı aldıklarını duyurdu.

Saraçhane'de bir araya gelen ve pankartlarla taleplerini dile getiren otobüs sahipleri, İBB'nin ödeme yapmadığını iddia etti.

Özel Halk Otobüsü Platformu sözcüsü Avukat Erhan Güneş, yaptığı basın açıklamasında, İETT'nin uyguladığı rotasyon politikalarının araçların sık sık hizmet dışı kalmasına neden olduğunu ve bunun hem otobüs sahiplerini mali açıdan zora soktuğunu hem de halkın ulaşımını olumsuz etkilediğini belirtti.

thumbs-b-c-fb33a280927a136fe51b5da0a4f2b891.jpg

Güneş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alacaklarımızın ödenmemesi nedeniyle büyük bir mali krizin içine sürüklenmiş durumdayız. 10 ayı geride bırakmamıza rağmen, henüz 5'inci ayın ödemesinin tamamı bile yapılmadı. Şu an itibarıyla, alacaklarımız 2 milyon lirayı aşmış durumda." dedi.

Güneş, zor şartlar altında çalıştıklarını vurgulayarak, 15 Ekim'de kontak kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Bu kararın İstanbul halkını olumsuz etkileyebileceğini belirten Güneş, sürekli ertelenen sözler ve uygulamaların kendilerini bu noktaya getirdiğini ifade etti. Yaklaşık 45 dakika boyunca yolu kapatan grup, İBB binası önündeki eylemini sürdürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.