Uzmanlar iftardan sahura kadar olan süreç için dengeli beslenmek gerektiğini vurguluyor.
Sabah’ın web sitesinde yer alan habere göre Beslenme Ve Diyet Uzmanı Betül Koç, ramazan da beslenme düzeni ile ilgili olarak bazı açıklamalarda buludu.
ÇOK YEMEYİN UYARISI
Koç, iftarda çok fazla yemenin çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğine değinerek., "İftarda boş mideyi birden doldurmak ani tansiyon ve şeker yükselmelerine, mide bağırsak rahatsızlıklarına sebep olduğu için iftardan sahura kadar öğün sayısını artırıp, aralıklarla beslenmeye özen gösterin. dedi.
ŞERBETLİ TATLILAR YERİNE SÜTLÜ VEYA MEYVE TATLILAR
Öte yandan iftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edin önerisinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Betül Koç, Yürüyüş yapmak sindirimi kolaylaştıracaktır. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori alımını kontrol etmek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır. Fazla yağ alımına sebep olacak kızartma ve kavurma yöntemlerinden uzak durun" ifadelerini kullandı.