Iğdır karpuzunun hasadı başladı

Iğdır karpuzunun hasadı başladı

Iğdır'da bu yıl üretilen karpuzun dördüncü hasadı, düzenlenen Tarla Günü etkinliğiyle gerçekleştirildi.

Coğrafi yapısı ve iklim şartlarının uygunluğu sayesinde birçok sebze ve meyve üretilen Iğdır'da, yıllık yaklaşık 40 bin ton karpuz üretimi yapılırken, bu ürün 10 bin dekar alanda yetiştiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destek ve teşvikleriyle Iğdır Ovası'nda gerçekleştirilen karpuz üretimi, çiftçiler için önemli bir geçim kaynağı oluşturuyor. Bu yıl dördüncü kez yapılan hasat, Oba köyündeki tarım arazilerinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe Iğdır Valisi Ercan Turan, Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, yerel üreticiler ve esnaflar katıldı. Vali Turan, konuşmasında Iğdır'ın verimli topraklarından övgüyle bahsederek, bu yıl dört kez hasat yapıldığını belirtti. Turan, "Iğdır'da karpuz bolluğu yaşanıyor. Çukurova ve diğer bölgelerde karpuz fiyatları yüksekken, burada arz fazlalığı bulunuyor. Halkımız uygun fiyatlarla karpuz tüketebiliyor. Yıl içinde dördüncü ürünümüzü alıyoruz ve Iğdır'ın gelişmesi için hep birlikte çalışacağız," dedi.

Üretici Alican Açkan, bu yıl dört kez hasat yaptıklarını ve iki ay daha karpuz alacak ürün bulunduğunu belirtti. Açkan, "Bilinçli tarım yaparak karpuzdan iyi para kazandık. Rize, Trabzon, Artvin ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne birçok şehre karpuz gönderdik. Ayrıca, Iğdır'daki kooperatiflere de karpuz sağladık," ifadelerini kullandı.

Çiftçi Mehmet Alcan ise, tarımsal ürünlerle ülkeye katkıda bulunmayı hedeflediğini ve farklı tekniklerle elde ettikleri bereketli hasatla iyi kazanç sağladıklarını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.