İki şehir arası 2 saat 15 dakikaya düşecek! Hızlı tren için düğmeye basıldı

İki şehir arası 2 saat 15 dakikaya düşecek! Hızlı tren için düğmeye basıldı

Bakanlık hızlı tren için düğmeye bastı. İki şehir arası 2 saat 15 dakikaya düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı inşaat sahasında önemli incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, projenin hızlı bir şekilde ilerlediğini vurgulayarak, tamamlandığında Ankara ile Bursa arasındaki seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya düşeceğini belirtti.

2338524-620x349.jpg

2025 YILINDA TAMAMLANACAK

Projenin Osmaneli'nden başlayarak Bandırma'ya kadar uzanacağını belirten Uraloğlu, "İlk etapta Bursa’ya kadar olan 106 kilometrelik kesimdeki projenin önündeki bütün idari problemler alınması gereken kararlar her şey alındı. Projenin önünde bundan sonra artık herhangi bir idari bir süreç söz konusu değil. Tamamıyla şantiyenin yapım çalışmalarını yürütmesi ile ilgili bir süreci devam ettiriyoruz. Rayların döşenmesi noktasında da yüzde 20‘leri 30’lara yer yer geldik. Tünellerini bitirdik. Genel anlamda önemli bir problemimiz. 2025 yılı sonunda buranın yapım çalışmalarını inşallah bitirmiş olacağız" dedi.

BURSA İSTANBUL ARASI 1 SAAT 15 DAKİKA OLACAK

Projenin zorluğuna dikkat çeken Bakan Uraloğlu, toplamda 7 istasyon, 23 tünel, 12 kaçış tüneli, 15 aç-kapat tüneli, 34 demir yolu köprüsü, 15 viyadük, 92 alt geçit ve 53 üst geçitten oluştuğunu ifade etti.

thumbs-b-c-8de2960ecc18a6bc978c7aca417aa7a9.jpg

Proje tamamlandığında Ankara-Bursa arasında 2 saat 15 dakikalık, Bursa-İstanbul arasında ise 1 saat 15 dakikalık bir seyahat süresi olacağını kaydeden Uraloğlu, bu hattın Sivas’tan Edirne sınır kapısına kadar olan projelerle daha geniş bir ulaşım ağı oluşturacağını belirtti.

Ayrıca, Akdeniz'deki Mersin-Adana-Gaziantep hattı ve Bakü-Tiflis-Kars projesi ile bağlantı sağlanacağını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.