İlaçlama çalışmaları devam ediyor

İlaçlama çalışmaları devam ediyor

Efeler Belediyesi, halk sağlığını olumsuz etkileyen kent zararlılarına karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, vektörlerle mücadele çerçevesinde ilçenin her noktasında yoğun bir çalışma yürütüyor. Özellikle yaz aylarıyla birlikte artan sivrisinek, karasinek ve diğer zararlı vektörlerle etkin bir mücadele içindeler. Kırsal alanlarda ise özellikle karasinek yoğunluğunun arttığı bölgelerde önemli adımlar atıyorlar.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince hayvancılık yapılan bölgelerde karasinek popülasyonunu kontrol altında tutmak için 'karasinek ipi' uygulaması başlatıldı. Bu yöntemle, hayvanların bulunduğu alanlarda karasineklerin etkili bir şekilde kontrol edilmesi sağlanıyor. Yapışkan özellikli ip sistemleri, çevreye zarar vermeden ve hayvan sağlığını olumsuz etkilemeden kullanılıyor.

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için en önemli öncelik. Vektör mücadelemizi çevreye duyarlı yöntemlerle sürdürerek, karasinek gibi zararlıları kontrol altına almak için ekiplerimiz titizlikle çalışıyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.