İlk defa görüldü! Ekipler alarma geçti

İlk defa görüldü! Ekipler alarma geçti

2014 yılında Türkiye'de ilk kez tespit edilen ve son olarak 2020 yılına kadar Antalya, Bartın, Trabzon ve Zonguldak gibi illerde görülen Turunçgil Uzun Antenli Böceği, 2024 yılı Mayıs ayı ortalarında Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çınar ağaçlarında yeniden ortaya çıktı.

Turunçgil Uzun Antenli Böceği ile mücadele ve önlem almak amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 22 Mayıs 2024 tarihinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu toplantıya ilçe tarım müdürlükleri, ziraat odaları, büyükşehir ve ilçe belediyeleri, orman bölge müdürlükleri ve Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü katılım sağladı ve bilgi alışverişinde bulundu. Toplantı sonucunda oluşturulan plan çerçevesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Köyceğiz ilçesinde enfekte olan 15 çınar ağacını ilaçladı ve takibe aldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan Biyolog Pınar Gitmez, mayıs ayı ortalarında Köyceğiz ilçesinde görülen Turunçgil Uzun Antenli Böceği için alınan tedbirleri açıkladı. Gitmez, ilçede tespit edilen enfekte çınar ağaçlarına yönelik olarak ilaçlama yapıldığını ve bu ağaçların takip edileceğini belirtti. Ayrıca, vatandaşlardan bu böceği gördüklerinde ilgili kurumlara haber vermelerini istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.