İlk uçakla Türkiye'ye geliyor: Fenerbahçe'de 20 milyon euroluk transfer

İlk uçakla Türkiye'ye geliyor: Fenerbahçe'de 20 milyon euroluk transfer

Yeni sezon için transfer çalışmalarına ağırlık veren Fenerbahçe, yıldız isimle anlaşma sağladı.

Canan İSPİR/KAMU SON HABER

Fenerbahçe Kulübü, Marsilya'da forma giyen ve bonservisi 20 milyon euro olan milli futbolcu Cengiz Ünder ile anlaşma sağladı. Pazarlıklarda son aşamaya gelindiği bildirildi.

Başkan Ali Koç, transferlere ilişkin olarak, “Transfer konusunda iyi gidiyoruz. Temmuz ayında neredeyse tüm transferleri bitirmiş olacağız. Ağustos ayı geldiğinde keşke yabancı kontenjanı olsaydı da ‘bu çıktı, bu çıktı’ gibi isimler olacak. Erken bitirmenin artısı da eksisi de var. Geçmiş yıllarda finansal fair play sıkıntısı, mali gücümüzdeki sıkıntılarda dolayı manevra alanımız dar olduğu için bizim gibi kulüpler, çoğu Türk kulüpleri son dakikaya, transferin sonuna, bir de kiralık almak durumunda olduğumuz dönemler en sonuna kalıyordu. Oyuncusunu satmak isteyen adam kiralık vermiyor. Sona bırakıyor” ifadelerini kullandı.

Sarı lacivertli takımın UEFA Konferans Ligi’nde Zimbru’yu 5-0 yendiği maçın ardından konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki transfer süreci hakkında, “Yüzde 80 kadroyu oturttuk diyebilirim, yani yeni transferleri. Başka transferler de yolda. Taraftarlarımız bu konuda müsterih olsun. Şu ana kadar aldığımız oyuncular bundan sonra geleceklerle beraber güçlü bir Fenerbahçe, hem camiamızın hem İsmail hocamızın emrinde olacak. Fırsat transferi çıkarsa mutlaka değerlendiririz. 3 ya da 4 futbolcu almaya çalışıyoruz. 3 tane garanti diyebilirim hemen hemen. Rakamsal olarak bahsediyorum, 3 tane garanti bitti demek istemiyorum. 4 de olabilir. Sonlara doğru fırsat transferi olursa mutlaka değerlendiririz” dedi.

Arda Birben’in haberine göre Cengiz Ünder, sarı-lacivertli kulübün sözleşme şartlarını kabul etti. Nico Shira, sarı lacivertli takımın futbolcuyla 4 yıllık sözleşme için anlaştığını yazdı.

İSTANBUL'A GELMESİ BEKLENİYOR

Cengiz Ünder transferinin 1-2 gün içinde resmen açıklanması ve milli yıldızın İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.