AK Parti hükümetinin tartışmalı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatının ardından, imamların okullara atanarak ders vermesi iddiası gündem oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan ve çeşitli çevrelerden tepki çeken “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredatı, yeni eğitim öğretim döneminde okullarda uygulanmaya başlanacak.
Eğitim-İş Sendikası Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Gözütok, 4. sınıfta gösterilecek "İnsan Hakları, Vatandaşlık ve Demokrasi" dersinin içeriği hakkında bir rapor hazırladı. Gözütok'un raporunda, imamların okullarda ‘Adabımuaşeret’ dersi verebileceği öne sürüldü.
Prof. Dr. Gözütok, MEB'in okullara atanacak imamlar için ders hazırlığı yaptığı ve bu dersler aracılığıyla din öğretimi gerçekleştirdiğini belirtti. Gözütok, şu ifadeleri kullandı: “MEB'in, okullara atanacak imamlar (manevi danışmanlar) aracılığıyla din öğretimini destekleyecek dersler hazırladığı anlaşılmaktadır.”
Gözütok, derste yer alacak konular arasında Türkiye’nin dünya genelinde en fazla yardım faaliyeti yürüten ülkelerden biri olduğuna dair vurguların yapılacağını ve bu durumun hükümetin politikalarını çocuklara onaylatma amacı taşıdığını ifade etti.
CAMİLERDE HUTBE OKUTULMUŞTU
Geçtiğimiz hafta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerde okunan hutbede, çocukların "Adabımuaşeret" dersini seçmeleri teşvik edildiği görülmüştü. Söz konusu hutbede, şu ifadeler yer aldı: “Geliniz, Allah Resûlü (s.a.s)’in öğrettiği âdâb-ı muâşeret kurallarını hayatımızın her alanına hâkim kılmanın gayretinde olalım. Eğitim-öğretim müfredatında yer alan Âdâb-ı Muâşeret, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini çocuklarımızın seçmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim. Gösterelim ki, Rabbimiz, Peygamberimiz, ailemiz ve çevremiz bizden razı olsun. Dünyamız huzur ve mutlulukla dolsun. Ahiretimiz cennet olsun.”