İnşaat devine rekor ceza! Resmi açıklama yapıldı

İnşaat devine rekor ceza! Resmi açıklama yapıldı

Rekabet Kurumu, Adana ve Osmaniye'deki hazır beton piyasasında faaliyet gösteren Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd. Şti'ye yönelik soruşturmayı tamamladı.

Rekabet ihlali tespit edilen şirkete 6,6 milyon lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, soruşturmanın sonuçları ve alınan kararlar detaylı bir şekilde paylaşıldı.

616x321-rekabet-kurulundan-samet-hazir-beton-firmasina-66-milyonluk-ceza-1722931894753.webp

Rekabet Kurulu'nun yaptığı açıklamaya göre, Oyak Çimento Fabrikaları AŞ (OYAK) ve MM Tiftik Kardeşler Nakliye İnşaat Emlak Petrol ve Tarım Ürünleri Paz. San. Tic. Ltd. Şti. (TİFTİK) gibi teşebbüsler, soruşturma süreci içerisinde uzlaşma teklifinde bulunuldu. Bu tekliflerin kabul edilmesi sonucunda, OYAK'a 61 milyon 182 bin 782 lira ve TİFTİK'e 5 milyon 248 bin 175 lira idari para cezası verilerek bu teşebbüslerle ilgili soruşturma sonlandırıldı. Bu kararlar, Rekabet Kurumu'nun şeffaflık ilkesi çerçevesinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Rekabet Kurulu'nun soruşturmasında, Samet Hazır Beton İnşaat Madencilik Lojistik Enerji Ltd. Şti'nin fiyat belirleme ve bölge/müşteri paylaşımı yoluyla rakipler arası bir anlaşmaya veya uyumlu eyleme katıldığı tespit edildi. Bu durum Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği için şirkete 6 milyon 574 bin 548 lira idari para cezası verildi. Öte yandan, Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ ile KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri AŞ hakkında kanunu ihlal ettiklerine dair bir bulguya ulaşılamadığı için bu şirketlere herhangi bir idari para cezası uygulanmamıştır. Bu kararlar, ilgili şirketlerin yürüttüğü işlemlere dair net bir çerçeve çizmiş ve hukuki sürecin sonuçlarını belirledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.