Instagram ne zaman açılacak? Hükümetten yeni açıklama

Instagram ne zaman açılacak? Hükümetten yeni açıklama

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Instagram ve Roblox’un yasaklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’de Instagram ve Roblox’un yasaklanmasıyla ilgili güncel gelişmeleri ve sosyal medya platformlarıyla ilgili durumları değerlendirdi. İşte Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkan noktalar:

aw264040-02.jpgBakan Uraloğlu, Türkiye'nin sosyal medya platformlarına yönelik yaklaşımının demokratik olduğunu belirtti. Ancak, sosyal medya platformlarının Türkiye'deki demokratik yaklaşımlara aynı şekilde karşılık vermediğini ifade etti. Sosyal medya platformlarının, kullanıcıların hesaplarını ve paylaşımlarını sansürleyebilmesi konusundaki endişelerini dile getirdi.

Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti. Sosyal medya platformlarına, ülkenin hassasiyetlerine uygun şekilde hareket etmeleri gerektiğini ilettiklerini ve bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini vurguladı.

aw264040-01.jpgBakan Uraloğlu, yeni sosyal medya yasaklarıyla ilgili aktif olarak bir çalışma olmadığını açıkladı. Ancak, mevcut yasakların gerekliliklerini yerine getirdiklerini ve durumu takip ettiklerini ifade etti.

Adana’daki Sulh Ceza Mahkemesi’nin çocuk oyun platformlarıyla ilgili aldığı kararlara atıfta bulunarak, bu tür kararların gerekçelerini ve çocukların güvenliğini önemsediklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, genel olarak sosyal medya platformlarının özgürlükçü bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini ve bu konuda Türkiye'nin adımlarını atmayı sürdürdüğünü söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.