Instagram'dan sonra TikTok’ta kapatılıyor: AKP'li yetkili açıkladı

Instagram'dan sonra TikTok’ta kapatılıyor: AKP'li yetkili açıkladı

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Instagram ve Roblox’un ardından TikTok’a da erişim engeli getirilebileceğinin sinyalini verdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, son dönemde Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından TikTok'a da erişim engeli getirilmesinin gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Yayman, kişisel olarak TikTok kullanmadığını belirterek, "Sokakta karşılaştığım birçok kişi bana 'TikTok'u kapatırsanız, büyük bir hizmet yapmış olursunuz' diyor. Halkımız TikTok'un kapatılmasını talep ediyor." dedi.

TikTok’un Türkiye açısından bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu vurgulayan Yayman, platformdaki içeriklerin tuhaf ve gerçeklikten uzak olduğunu iddia etti. Bu tür paylaşımları desteklemenin mümkün olmadığını söyleyen Yayman, komisyon olarak TikTok’un kapatılması ya da erişim engeli getirilmesi konusunda bir tutumları olmadığını, ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) bu konuda harekete geçebileceğini belirtti. Yayman, "Eğer bana komisyon başkanı olarak sorarsanız, siyaset halkla birlikte yapılır. Halkımız TikTok'un kapatılmasını istiyor." ifadelerini kullandı.

Yayman, TikTok kullanmadığını dile getirirken, “Beni sokakta gören insanlar diyor ki, ‘Bu TikTok’u kapatırsan, cennetin kapısına aralarsın’ TikTok’tan çok ciddi sayıda eleştiri var, ciddi sayıda şikayet var. TikTok maalesef şeytanın avukatlığını yapıyor ve toplumda artık TikTok paylaşımları bir nefret objesine dönüşmüş durumda” dedi.

TikTok’ta kullanıcıların farkındalık oluşturma adına irrasyonel ve absürt tavırlar içerisine girmelerini bir özgürlük alanı olarak görmediğini dile getiren Yayman, platformu insanlık değerlerinden uzaklaşmış, yerli ve milli değerlerden kopmuş olarak nitelendirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.