İran bu füzeleri ilk kez kullandı! Fırlatma anı ortaya çıktı

İran bu füzeleri ilk kez kullandı! Fırlatma anı ortaya çıktı

İran'ın Tel Aviv'i vurduğu ve ilk kez kullanılan füzelerin fırlatılma anı ortaya çıktı.

Ortadoğu'da tansiyon yeniden yükselirken, İran, İsrail'e yüzlerce füzeyle misilleme saldırısı gerçekleştirdi. Kudüs ve Tel Aviv'de patlama sesleri ve sirenler yankılanırken, İran’ın 500’e yakın füze fırlattığına dair ilk haberler geldi.

İsrail Savunma Bakanlığı ise bu sayının 180 olduğunu açıkladı. İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe, saldırılara karşı aktif hale getirildi.

İran Devrim Muhafızları, bu saldırının, Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın İsrail tarafından hedef alınıp öldürülmesine bir karşılık olduğunu belirtti.

1727798158-c12c2.jpg

Devrim Muhafızları, İsrail’in karşılık vermesi durumunda "yıkıcı sonuçlar" doğuracak yeni adımlar atacakları konusunda uyarıda bulundu. İsrail ordusu ise saldırıyı "ciddi bir tehdit" olarak nitelendirerek, uygun bir yanıt vereceklerini açıkladı.

İran, bu operasyona "Gerçek Vaat 2" adını verirken, saldırıda hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını duyurdu. İran devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, çok sayıda balistik füzenin fırlatıldığı anlar yer aldı.

271220121400473477468-2.jpg

Ali Hamaney tarafından ismi verilen Fettah 1, 2023 yılında İran Devrim Muhafızları tarafından tanıtılmıştı. Yüksek manevra kabiliyetine sahip olan bu füzenin, hava savunma sistemleri tarafından durdurulmasının çok zor olduğu savunuluyor. Ayrıca, İran'ın nükleer programını sürdürmesi halinde bu füzenin nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olabileceği iddia ediliyor.

israil-iranin-balistik-fuze-saldirisi-duzenleyecegini-ogrendik-1727800091.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.