İş görüşmesinde ilginç yöntem! Tuz ve karabiberle test ediyorlar

İş görüşmesinde ilginç yöntem! Tuz ve karabiberle test ediyorlar

Patronların ve işe alım uzmanlarının ilginç test yöntemleri hayrete düşürüyor.

Hayalindeki işi bulamayan veya çalıştıkları iş yerinden memnun olmayanlar onlarca farklı iş görüşmesine ve mülakata gider, aradığı işi bulmaya çalışır. Bazen olumlu sonuçlanan iş görüşmeleri bazı zamanlarda nedensiz şekilde geri dönüşü olmayan bir görüşme olarak kalır. İşe alım uzmanları ve patronlar, adayları çeşitli sorularla ve davranış analizleriyle test etmeye çalışır.

Genellikle adaylara sorulan belli başlı iş görüşmesi ve mülakat soruları bulunur. Bunlardan bazıları; “sizi niye işe alalım?”, “kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz?”, “bu şirkete ne katabilirsiniz?” gibi sorulardır. Adayların bu sorulara verdikleri cevaplar sonucunda bir değerlendirmede bulunan uzmanlar veya işverenler, adayı işe alır veya almaz. Ancak bazı işverenler var ki, ilginç test yöntemleri ve kendilerine has sorular sorabiliyorlar. Bu ilginç işe alım testlerinden biri İngiliz Reddit forumunda paylaşıldı ve herkesi hayrete düşürdü.

isgucu.webp

TUZ VE KARABİBER KULLANARAK TEST ETTİ

Bir işyeri sahibi, işe almak istediği kişileri öğle yemeği sırasında test etmeyi sevmesiyle foruma konu oldu. Bu patron, çalışan adaylarının tuz ve karabiber testini geçip geçmemelerine bakarak işe alım gerçekleştirdi ancak işe alacağı adaylara bunu önceden bildirmedi, sadece gözlemledi.

Tuz ve karabiber testi neydi?

Patron, görüşme gerçekleştirdiği kişiyi öğle yemeğine çıkararak onu gözlemledi; bu kişinin yemeğin tadına bakmadan önce tuz, karabiber, acı sos gibi malzemeleri atıp atmadığını değerlendirdi.

Pozisyona başvuran aday eğer yemeğinin tadına bakmadan tuz veya başka bir baharatı yemeğine atıyorsa, o an görüşme olumsuza döndü. Bunun nedeni ise işverenin bu testle birlikte adayın analitik becerilerini ölçmesiydi. Yani eğer aday, bir durumu değerlendirmeden peşin karar veriyorsa olumsuz bir yön olarak görüldü.

3.jpg

FİNCAN TESTİ DE PAYLAŞILDI

İşverenler veya yöneticiler bu tür testlere zaman zaman başvuruyor. Bunlardan biri de ‘fincan testi’ olarak karşımıza çıkıyor.

Bir işveren, görüşme sırasında adayın bir şeyler içtiği boş bardağı mutfağa götürüp götürmediğine göre bir değerlendirme yaptı. Bu şekilde aday hakkında her şeyi öğrendiğini düşündüğünü iddia etti. Öte yandan şunları söyledi: “Becerilerinizi geliştirebilirsiniz, bilgi ve deneyim kazanabilirsiniz, ancak bu aslında tavrınıza bağlıdır.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.