İslam Memiş altın yatırımcılarını 'Hazır olun!' diyerek uyardı

İslam Memiş altın yatırımcılarını 'Hazır olun!' diyerek uyardı

ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararının öncesinde düşüşe geçen altına ilişkin altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken bir uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

ABD Merkez Bankası FED''in faiz kararını vereceği 2 gün sürecek olan toplantı bugün başlayacak. Para ve altın piyasalarında önemli etkileri bulunan FED''in, artışa geçen enflasyonu kontrol etmek amacıyla oranlarda agresif artışların geçtiği 2022 yılı sonrası, bugün yapılacak olan toplantının sonucunda faizin 25 baz puan artırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Bu karar sonrası FED Başkanı Jerome Powell''ın TSİ 21.30 sularında yapacağı basın toplantısı, faiz artırım döngüsünün sona ermeye yaklaşıp yaklaşmayacağı ve faizlerin daha ne kadar yüksek kalabileceğine dair işaretler açısından incelenecek.

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan İslam Memiş, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararları sonrasında altın fiyatlarının düşeceğini dile getirerek, 25 baz puanlık faiz artırımına gidileceğini vurguladı. Faiz artırımının ons açısından kısa vadeli bir toparlanma süreci başlatacağını belirten İslam Memiş, Önümüzdeki 2-3 haftalık süreç içerisinde 10 seviyesinin 1850 dolar seviyelerine gerileyeceğini aktardı. Tahmininin bu yönde olduğunu altını çizen Memiş, gram altının 1182 TL seviyesinden 1140 TL ile 1120 TL seviyesine gerileyebileceğini duyurdu.

HAZİRAN AYINDAN SONRA ALTINDA YENİ REKOR

Bu sürecin Kısa vadeli bir geri çekilme olduğunun altını çizen Memiş, orta ve uzun vadede Altın fiyatlarının mart ayı gibi yükselişe devam edeceğini belirtti. Memiş, gram altının orta vadede 1280, 1350, 1450 ve 1500 TL rakamlarının üst seviyelerinde görülebileceğini vurguladı. İslam Memiş, Haziran ayından sonra hem dolar kurunda hem de ons fiyatında yapılan destekler ile yeni rekorların görülebileceğinin altını çizdi.

MEMİŞ: YATIRIMCILAR YENİ FIRSATLAR YAKALAYABİLİR

Altın değerlendirmelerine devam eden İslam Memiş, "Kısa vadede öngördüğümüz geri çekilmeler altın almayı ihmal etmiş altın almamış ya da eline yeni nakit geçmiş olan yatırımcısına da bir fırsat vereceğini tahmin ediyorum. Ancak elinde altın bulunan yatırımcısının da acele etmemesini önümüzdeki aylarda tekrar bu yükselişlerin devam edeceği bilgisini paylaşabiliriz" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.