İsmail Kaani Tahran'da ortaya çıktı. Öldürüldüğü iddia edilmişti

İsmail Kaani Tahran'da ortaya çıktı. Öldürüldüğü iddia edilmişti

Öldürüldüğü iddia edilen İran Devim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Tahran'da ortaya çıktı.

İsrail saldırılarında yaralandıktan sonra istihbarat sızıntısı sebebiyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı ve bu esnada kalp krizi geçirdiği öne sürülen Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Tahran'da ortaya çıktı.

Kaani, 27 Eylül İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın cenaze karşılama törenine katıldı.

Kaani'nin, saldırılarda hayatını kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan ile hedef alındığı iddia edilmişti. Fakat Kaani daha sonra Tahran'daki Hizbullah ofisine ziyarette bulunmuştu.

Kaani hakkındaki iddialar bununla sınırlı kalmamış, 4 Ekim'de İsrail'in Beyrut saldırısında öldürüldüğü ya da yaralandığı öne sürülen Kaani için daha sonra İsrail'e istihbarat sızıntısı sebebiyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı ve sorgu sırasında kalp krizi geçirdiği iddiaları Batı basını tarafından ortaya atılmıştı.

Kaani'nin hayatta olduğu, Tahran'da Nilfuruşan'ın cenaze karşılama törenine katılmasıyla ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.