İsmail Saymaz'dan çay alım fiyatlarına tepki

İsmail Saymaz'dan çay alım fiyatlarına tepki

Gazeteci İsmail Saymaz, yeni açıklanan çay alım fiyatlarına tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından çay alım fiyatlarını açıkladı. Bakanlığın belirlediği fiyata göre, 2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlendiği açıkladı.

Böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerin eline kilogram başına 19 lira geçecek. Çay alım fiyatlarına bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

663607b01f006e127a7a90de.webp

İSMAİL SAYMAZ TEPKİ GÖSTERDİ

Çay alım fiyatlarının açıklanmasının ardından bir tepki de Gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi. İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından bakanlığın tweetini alıntılayarak karara tepki gösterdi.

Bir kilo yaş çayın taban fiyatının 19 TL olarak açıklamasına tepki gösteren İsmail Saymaz, bir kilo yaş çay ile iki ekmek bile alınamadığını hatırlattı.

Açıklanan rakamlara Rize’de büyük tepki gösterildiğini söyleyen İsmail Saymaz ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tepki geleceğini bildiği için fiyatı bizzat ilan etmediğini öne sürdü.

asadadadasdad.jpg

2023 yılında ise yaş çay alım fiyatının kilo başına yüzde 64 zam yapıldı. Zam ile birlikte 2023 yaş çay alım fiyatı 11 lira 30 kuruş olarak belirlenmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.