Ispanak genellikle salatalarda, yemeklerde, böreklerde, çorbalarda ve garnitür olarak kullanılıyor. Lezzeti ve vitaminli içeriğiyle Türk mutfağında geniş yer tutan ıspanağın yıkama zahmetinden aşçıların kullandığı bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz.
KARBONATLI SİRKELİ SU
Karbonat ve sirke doğal temizleme özelliği olan arındırıcı maddelerdir. Ev temizliğinde de kullanıldığı bilinen bu doğal ürünleri, sebze ve mevyeleri arındırırken de kullanabilirsiniz. Ispanakları, sirke ve karbonatı karıştırdığınız su da yıkayın.
SALATALIK VEYA SOĞANLA TEMİZLEMEYİ DENEYİN
Ispanak yapraklarını temizlemek için salatalık veya soğan kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem yaprakları temizlemek için kullanılabilir. Aynı zamanda yaprakların üstündeki ince tüylerin alınmasını kolaylaştırır.