İspanyol ekipten duygulandıran paylaşım: Biz umuduz, kahramanlar onlar!

İspanyol ekipten duygulandıran paylaşım: Biz umuduz, kahramanlar onlar!

İspanya'dan deprem bölgesine yardıma gelen İspanyol ekip, Türk halkının yardımları karşılıksız bırakmamasına duygusal bir paylaşımla yanıt verdi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan felakete tüm dünyadan destek yağdı. İspanya''dan arama-kurtarma için gelen ekibi Türk halkının ilgisi ve ikramı duygulandırdı. 

Enkaz bölgelerinde zamanla yarışarak dinlenmeye dahi vakit bulamayan İspanyol ekip, Türk halkının kendilerine sunduğu etki pide için teşekkür ederek “Unutmayın, kahramanlar onlar. Biz sadece sizlerin umuduyuz” ifadelerini kullandı.

DHA''nın haberine göre; Zamanla yarışan, dinlenmeye ve ihtiyaç gidermeye vakitleri olmayan İspanya’nın Bomberos GIRECAN arama-kurtarma ekibi, yerel halkın kendilerine sunduğu etli pideyi paylaşarak “Bu yiyecekleri götürmemiz için yolda bizi adeta durdurdular... kahvaltı ve tatlı parasını vermemize izin vermiyorlar... bütün halk acil durum ekipleri oldu. Unutmayın, kahramanlar onlar. Biz sadece sizin umudunuz” mesajını Twitter’da paylaştı.

Paylaşım yaklaşık 8 milyon görüntülenirken İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği ise paylaşıma “Efsanevi Türk misafirperverliği, yürekten” notunu düştü. Binlerce sosyal medya kullanıcısı ise “Afiyet olsun. Kan olsun, can olsun, güç kuvvet olsun” tarzında yorumlar yaptı.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.