İsrail basını doğruladı: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü

İsrail basını doğruladı: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü

Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın Gazze’ye düzenlenene saldırılarda yaşamını yitirmiş olabileceği öne sürülmüştü.

İsrail devlet televizyonu KAN, Tel Aviv yönetiminin Sinvar’ın ölüp ölmediğini araştırdığını, fakat bu iddiayı destekleyecek doğrulanmış bir istihbarat bulunmadığını söyledi.

Haberde, İsrail güvenlik teşkilatının “Sinvar’ın temas dışı olduğu ya da yaşamını yitirdiği konusunda bölünmüş durumda olduğu” bilgisine de yer verildi.

YAHYA SİNVAR’A GAZZE’DEN ÇIKMASI TEKLİF EDİLMİŞTİ

Tüm rehinelerin tek seferde serbest bırakılması karşılığında İsrail’in Sinvar’a Gazze’den güvenli çıkış önerdiği öne sürülmüştü.

Sinvar’la beraber “ayrılmayı seçen” diğer Hamas yöneticilerinin de Gazze’den güvenle çıkışını öngören plan ayrıca çatışmaların bitirilmesini ve Gazze’de yeni bir yönetim kurulmasını da barındırıyordu.

İSRAİL MEDYASI FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

Son olarak ise İsrail medyası ise Yahya Sinvar'ın öldüğünü ortaya koyan fotoğrafları servis etti.Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar oldu

İSRAİL ORDUSU AÇIKLAMA YAPTI

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, "IDF'nin Gazze Şeridi'ndeki operasyonları sırasında üç terörist ortadan kaldırıldı. IDF ve ISA, teröristlerden birinin Yahya Sinwar olma olasılığını kontrol ediyor. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği binada, bölgede rehinelerin varlığına dair herhangi bir belirti görülmedi. Bölgede faaliyet gösteren güçler, gerekli dikkati göstererek faaliyetlerini sürdürüyor." açıklamasını yaptı.

DNA UYUŞTU

Yapılan DNA sonucuna göre Gazze'de öldürülen kişinin Yahya Sinvar olduğu açıklandı.

Sinvar, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine gittiği sırada İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürülen İsmail Haniye‘nin yerine seçilmişti. Sinvar’ın Gazze’deki saldırılarda hayatını kaybettiği öne sürüldü. İsrail medyası o fotoğrafı paylaştı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.