İsrail polisi Mescidi Aksayı yine bastı

İsrail polisi Mescidi Aksayı yine bastı

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa’ya gece yeniden baskın düzenledi. Salı gün yapılan baskında İsraşl polisi 350 Filistinliyi tutuklamıştı.

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs''te Mescid-i Aksa’ya gece yeniden baskın düzenledi.

Çarşamba gecesi, polis bir kez daha Mescid-i Aksa yerleşkesine girerek namaz kılan Müslümanları çıkarmaya çalıştı. Yerleşkeyi yöneten ''Vakıf''ın çalışanları polisin şok bombası ve plastik mermi kullandığını belirtti.

İsrail emniyet sözcüsü, ikinci baskında, taş ve havai fişek taşıyan onlarca Filistinli gencin içeride barikat kurmasını engellemek için güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini söyledi.

Reuters haber ajansına göre, Mescid-i Aksa kompleksini yöneten Ürdün’e bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, İsrail polisinin namaz bitmeden içeri girdiğini ve ses bombaları ve plastik mermiyle ibadet edenleri tahliye etmeye çalıştığını kaydetti. Görgü tanıkları ise ibadet edenlerin polise bazı cisimler fırlattığını söyledi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nabil Abu Rudeineh, "İsrail''in Mescid-İ Aksa baskını, müslümanlara yaptığı saldırı ABD''nin Ramazan sırasında sükûnet yaratma girişimlerinin suratına atılmış bir tokattır" dedi.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.