İsrail Türkiye’deki cihazlara mı sızdı? Ulaştırma bakanından flaş açıklama

İsrail Türkiye’deki cihazlara mı sızdı? Ulaştırma bakanından flaş açıklama

İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızarak saldırı gerçekleştirmesi üzerine Türkiye’de benzeri bir olayın söz konu olup olmayacağı merak konusu oldu. Ulaştırma bakanından açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırının ardından açıklama yaptı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'da yaşanan çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, ''İsrail cihazları yenileme sürecinde bir patlayıcı yerleştirmiş olma ihtimali bulunuyor. İkinci bir ihtimal bazı sinyallerle kısa devreler sonu bataryaların ısıtılması sonucu patlatılması ihtimali var'' şeklinde konuştu.

cihaz-1.webp

Bakan Uraloğlu, gazetecilerin Türkiye'de bu cihazların patlama riski olup olmadığı yönündeki sorularını da yanıtladı. Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." dedi.

İSRAİL TÜM DÜNYAYI ŞOKE ETTİ

İsrail, Hizbullah üyelerine yönelik düzenlediği saldırıda, örgütün iletişim aracı olarak kullandığı çağrı cihazlarını patlatarak 9 kişinin ölümüne ve yaklaşık 3 bin kişinin yaralanmasına neden oldu.

Bu olay, dünya genelinde büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Saldırı, benzer suikast yöntemlerinin cep telefonları gibi diğer yaygın iletişim araçlarına uygulanıp uygulanamayacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.