İsrail'den 2. saldırı: Dizüstü bilgisayarları radyoları ve telefonları patlattı

İsrail'den 2. saldırı: Dizüstü bilgisayarları radyoları ve telefonları patlattı

Beyrut'un güneyinde, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda dizüstü bilgisayarlar, radyolar ve telefonlar patladı. Olayın Hizbullah üyesi Ali Ammar'ın oğlunun cenaze töreni sırasında gerçekleştiğini bildirdi.

Saldırıların ardından en az 500 çağrı cihazının patladığı öğrenildi. Dünkü patlamalarla, bugün meydana gelen telsiz patlamalarının aynı anda beş ay önce alındığı öne sürüldü. Ancak, bugün patlayan aletlerin görüntülerinin dünkülerden farklı olduğu kaydedildi.

gxw7n8axkaam4cs.jpg

Patlamalar sırasında, evlerdeki elektrikli aletlerin de zarar gördüğü ve çok sayıda can kaybı yaşandığı bildirildi. Dünkü olayın aksine, bu kez yangınlar apartmanlar ve araçların içinde meydana geldi. Telsizlere daha fazla patlayıcı yerleştirildiği düşünülüyor.

whatsapp-image-2024-09-18-at-18-13-36-2.webp

NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin üzerinde bulunan çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlamış, bu olayda 3000'e yakın militan yaralanmış ve 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından dünya, İsrail'in bu operasyonu nasıl gerçekleştirdiğini tartışmaya başladı.

telsiz.png

Mossad'ın, çağrı cihazlarının içine patlayıcı yerleştirerek mi yoksa farklı bir teknoloji kullanarak mı saldırıyı gerçekleştirdiği henüz netlik kazanmadı. Çağrı cihazlarının, 2022 yılında Macaristan'da kurulan ve Tayvan'dan lisans alan bir şirketten temin edildiği bildirildi. Saldırının ardından bu şirketin internet sayfalarına erişim kesildi, bu da akıllarda "Hizbullah'a mı satıldığı" sorusunu gündeme getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.