İsrail’den Batı Şeria’ya saldırı: Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi öldürüldü

İsrail’den Batı Şeria’ya saldırı: Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi öldürüldü

Türk asıllı ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından öldürüldü.

Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından kullanılan gerçek mermiyle başından vurularak hayatını kaybetti.

Al Jazeera'ya konuşan kaynaklar, 26 yaşındaki Eygi'nin geçtiğimiz salı günü Batı Şeria'ya geldiğini söyledi.

Olay, Nablus kenti yakınlarındaki Beita kasabasında haftalık olarak düzenlenen yerleşim karşıtı yürüyüş sırasında meydana geldi.

Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, hastaneye başından vurulmuş halde getirilen Eygi'nin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Filistin haber ajansı Wafa'ya göre Eygi, Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü vaziyette Filistinli çiftçileri koruma kampanyasının bir parçası olarak çalışıyordu.

Eygi, İsrail güçleri tarafından Filistin'de öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu. 2003 yılında Gazze'nin Refah bölgesinde Rachel Corrie, 2004 yılında da Tom Hurndall yine Gazze'de öldürülmüştü.

İsrail askerleri, Batı Şeria'da Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürdü

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan olaya ilişkin bir açıklama yapıldı. Eygi'nin ölümünün derin bir üzüntüyle karşılandığı kaydedilen açıklamada, “Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Batı Şeria’nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz.

İsrail, Filistinlilerin yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Bu şiddet politikası sonuç vermeyecektir.

İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.