İsrail'den Beyrut'a bir hava saldırısı daha: 6 kişi öldü

İsrail'den Beyrut'a bir hava saldırısı daha: 6 kişi öldü

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 'hedefe yönelik' bir saldırı düzenlediğini duyurdu. Bir Hizbullah komutanının hedef alındığı öne sürülürken, ilk belirlemelere göre saldırıda 6 kişi öldü.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir kez daha hava saldırısı düzenledi duyurdu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaşamını yitiridiğini, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bu saldırı, İsrail’in son bir hafta içerisinde Beyrut'a gerçekleştirdiği üçüncü saldırısı oldu.

Reuters'a konuşan Lübnan'dan iki güvenlik kaynağı ise saldırıda Hizbullah hareketinin komutanlarından İbrahim Qubaisi'nin öldürüldüğü öne sürdü.

BİR HAFTADA BEYRUT'A ÜÇÜNCÜ HAVA SALDIRISI

Saldırı Hizbullah’ın en güçlü olduğu bölgelerden Dahiye Gubeyri Mahallesi'nde meydana geldi. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, bir aparmanın 4 ve 5'inci katları hedef alındı.

İSRAİL ORDUSU: 2 GÜNDE 2 BİNDEN FAZLA BOMBA ATILDI

İsrail ordu sözcülüğü, salı sabahından bu yana Lübnan'a üçüncü kez hava saldırıları gerçekleştirildiğini duyururken, pazartesi sabahından beri ise ülkeye 2 binden fazla bomba atıldığını bildirdi.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Tel Aviv’in gün içinde Bekaa bölgesine üçüncü defa hava saldırıları düzenlediği belirtildi. Savaş uçaklarının ülke içinde Hizbullah'a ait olduğu belirtilen bin 500 noktayı, insansız hava araçlarının (İHA) da yüzlerce noktayı vurduğu aktarıldı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, Tel Aviv’in Beyrut’a yönelik saldırılarını yoğunlaştırılacaklarını dile getirerek ‘Hizbullah'a nefes aldırmayacaklarını, saldırılarını hızlandırmaya devam edeceklerini’ kaydetti.

HİZBULLAH: İSRAİL ASKERİ ÜSSÜ YENİ FADİ-3 FÜZESİYLE VURULDU

Öte yandan Hizbullah da ‘Filistin halkının Gazze'deki direnişiyle dayanışma göstermek, Lübnan'ı ve halkını korumak için’ İsrail'deki askeri noktalara saldırılar gerçekleştirildiğini açıkladı.

Hizbullah, İsrail ordusunun kuzey komutanlığına bağlı Nimra üssünü roketlerle, Hayfa'nın güneyindeki Eliakim üssünü de 'Fadi-2' tipi füzeyle hedef aldığını bildirdi.

Ayrıca Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Nasıra kenti yakınlarında yer alan Shimshon askeri üssünü envanterinden ilk kez kullandığı 'Fadi-3' füzesiyle hedef aldığını da aktardı.

İsrail ordusu Beyrut'a hava saldırısı düzenledi

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARINDA 2 GÜNDE 558 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail, dün sabah saatlerinden bu yana Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Baalbek ve Bekaa bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı, saldırılar sonucunda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 835 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası sürüyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı da İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için ülkenin güneyindeki okulların kullanıldığını açıkladı.

İsrail'in Hayfa bölgesindeki en büyük sağlık kompleksi Rambam Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Lübnan'dan 22-23 Eylül'de atılan roketler sebebiyle paniğe kapılan ya da vücuduna şarapnel parçaları isabet eden 11 hafif yaralı tedavi edildi. İsrail'in kuzeyindeki Nehariye kentinde ise 9 kişi hafif yaralandı.

Haaretz gazetesinin haberine göre ise 22 Eylül'de Aşağı Celile bölgesinde saldırı sirenleri çalarken panik sebebiyle meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.