İsrail’den Beyrut'a hava saldırısı: 8 ölü, 59 yaralı

İsrail’den Beyrut'a hava saldırısı: 8 ölü, 59 yaralı

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bu arada AA muhabiri, Beyrut'un güney banliyösüne İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiğini, patlama sesi duyulduğunu ve bölgeden duman bulutlarının yükseldiğini bildirdi.

Bölgede bulunan bazı binalarda büyük hasar meydana geldiği, ambulansların saldırıda hedef alınan binadan çok sayıda yaralıyı taşıdığı kaydedildi.

İSRAİL ORDUSU: ‘İNCE’ BİR HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, detaya yer verilmeden "ince" bir hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

İsrail ordu radyosuna konuşan ve ismi verilmeyen bir güvenlik yetkilisi ise saldırıda Hizbullah'ın Operasyon Dairesi Başkanı İbrahim Akil'in hedef alınmasının amaçlandığını dile getirdi.

Hizbullah cephesinden ise saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

5 ÇOCUK ÖLMÜŞTÜ

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Camus bölgesinde bir konuta F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenlediği ve saldırıda ilk belirlemelere göre 5 çocuğun öldüğü belirtilmişti.

Güney banliyölerde İsrail saldırısının olduğu yerde bulunan Sivil Savunma ve Kızılhaç çalışanları ile sağlık görevlileri, bölge sakinlerinden saldırı alanına gitmemelerini, yolları boşaltmalarını, toplanmamalarını, kurtarma operasyonlarına yer açmalarını istemişti

NNA'nın haberinde, Güney banliyösünde El-Kaim Kompleksi yakınında hedef alınan binanın 4 füzeyle vurulduğu, binada yoğun nüfus yaşaması dolayısıyla çok sayıda kadın ve çocuğun öldüğü ve yaralandığı, ilk belirlemelere göre 5 çocuğun hayatını kaybettiğinin tespit edildiği aktarılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.