İsrail’den Lübnan'da çok sayıda noktaya hava saldırısı: Nasrallah ‘savaş ilanı’ demişti

İsrail’den Lübnan'da çok sayıda noktaya hava saldırısı: Nasrallah ‘savaş ilanı’ demişti

İsrail, Lübnan'da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda, Hizbullah'ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampasının vurulduğu açıklandı.

İsrail ordusu tarafından Lübnan'ın güneyinde yer alan pek çok noktaya hava saldırısı düzenlendi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan İsrail ordusu, Hizbullah'ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformu ile 150 füze rampasının hedef alındığını duyurdu. Açıklamaya göre, saldırı İsrail istihbaratıyla iş birliği içerisinde gerçekleştirildi.

Ayrıca, Hizbullah'ın altyapısının ve Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgelerde bulunan silah depolarının da vurulduğu ve topçu birliklerinin ise Nakura bölgesini ateş altına aldığı aktarıldı.

İsrail Lübnan'ın güneyine saldırıya geçti. Çok sayıda nokta havadan vuruldu

Saldırılar sebebiyle Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldiği belirtildi. Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde saldırıların düzenlendiği bazı noktalardan alevler yükseldiği görüldü. Resmi olmayan kaynaklar tarafından İsrail’in 50'den noktaya fazla hava saldırısı gerçekleştirdiği öne sürdü.

Saldırılara ilişkin henüz Lübnan makamlarından bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Son olarak, Lübnan'da bir gün arayla önce Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazları, daha sonra da telsizler eş zamanlı olarak patlatıldı. Saldırılarda 32 kişi hayatını kaybederken binlerce Hizbullah militanı da ağır yaralandı.

Lübnan'da İkinci Siber Saldırı! 3 Ölü, Onlarca Yaralı... Bu Kez Telsizler Patlatıldı - Resim : 1

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın bugün yaptığı konuşmadan önce de İsrail ordusu tarafından ülkenin güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.