İstanbul semalarında korku dolu anlar 'Pilot kuleye böyle seslenip yardım istedi'

İstanbul semalarında korku dolu anlar 'Pilot kuleye böyle seslenip yardım istedi'

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini gösteren kuvvetli yağış, hava ulaşımında zor anlara sebebiyet oldu. O korku dolu anlar bir pilotun sesi ile yaşandı.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini gösteren kuvvetli yağış, hava ulaşımında zor anlar yaşattı.

İstanbul hava sahasında bulunan uçaklar türbülans riski sebebiyle yaşadıkları tehlikeli anlar bir pilotun sözleri ile kayıtlar yansıdı.

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkisini iyice hissettiren şiddetli rüzgar hava trafiğini kötü etkiledi. İstanbul Sahiba Gökçen Havalimanı’na iniş için yaklaşma yapan uçaklar şiddetli rüzgara maruz kalmamak ve uçuşu tehlikeye atmamak için havada tur attı.

586.jpg

Türbülansa yakalanmamak amacıyla tur atan ve yakıt kritiğine giren uçaklar ise başta İzmir olmak üzere diğer havalimanlarına iniş gerçekleştirdi.

O anlarda Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için hareketlenen bir uçağın pilotu havada tur attı. Uçak pilotunun hava trafik kontrol kulesiyle yaptığı konuşma ise korku dolu anları yansıttı.

Kulenin bir süre sağda beklemesini istemesi üzerine uçağın pilotu, “Efendim şuan hava çok sallıyor” diyerek türbülansa yakalanmamak için havada tur atmayı sürdürdü. Kule görevlisinin pilotlara bilgi aktarımını yaparken, o sırada havada tur atan bir uçağın pilotu ‘Fena bir türbülans var sağa doğru dönüyoruz” sözleri ise paniği gözler önüne serdi.

turbulans.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.