İstanbul'a akın akın geliyorlar ‘28 bini yola çıktı’

İstanbul'a akın akın geliyorlar ‘28 bini yola çıktı’

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul'a akın akın kurbanlık hayvan girişleri gelmeye başladı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı. 1 Haziran itibarıyla Kuzey Marmara Otoyolu Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası'nda denetimler başladı.

İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yaptığı açıklamada 1 Haziran itibarıyla sistemden aldıkları bilgilere göre 28 bin adet hayvanın yolda olduğunu ve geçen yıl kesilen 76 bin büyükbaş, 93 bin küçükbaş hayvan sayısının bu sene de beklendiğini söyledi.

KAÇAK HAYVANLARA SERT CEZA

Kaçak hayvan sevki ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde 23 araçta 823 küçükbaş, 325 de büyükbaş hayvanın kaçak olarak taşındığı tespit edildi. Bu hayvanlara 2 milyon 600 bin lira civarında idari para cezası uygulanırken, hayvanlar Tuzla Karantina Bölgesi'ne alındı. Karaca, kurbanlık hayvanların sevkiyattan önce bağlı bulundukları il, ilçe tarım müdürlüklerine götürüldüğünü ve burada sağlık kontrolünden geçirilerek aşılarının kontrol edildiğini anlattı. Karaca, "Hayvanların kan analizleri de yapılıyor ve Trakya Bölgesi'nin şap hastalığına ari bölge olması nedeniyle gerekli şartlar sağlanıyor.

kurbanlik-3.jpg

VATANDAŞLARA UYARI

Ahmet Yavuz Karaca, kurban kesecek vatandaşlara da uyarılarda bulunarak kurbanlıkların izinli yerlerden alınıp izinli yerlerde ehil kişilere kestirilmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde idari para cezası ve sağlık sorunlarıyla karşılaşılabileceği belirtildi.

bakann.jpg

TARIM CEBİMDE UYGULAMASI

Kurbanlık hayvanlarla ilgili bilgilere "Tarım Cebimde" mobil uygulaması üzerinden de kolaylıkla ulaşılabileceğini belirten Karaca, uygulamada bulunan "küpe sorgulama" ile hayvanın yaşı, cinsiyeti, menşei, aşı bilgileri ve işletme gibi bilgilere erişilebileceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.