İstanbul'da dönüşüm başlıyor

İstanbul'da dönüşüm başlıyor

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasına başvurular bugün başladı. Kampanyaya katılacak olan vatandaşlar 29 Mayıs'a kadar başvuru yapabilecek.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasına başvurular bugün başladı. Kampanyaya katılacak olan vatandaşlar 29 Mayıs''a kadar başvuru yapabilecek. Kampanya kapsamında başvuru yapanların binaları TOKİ tarafından dönüştürülecek.

KAMPANYANIN DETAYLARI ŞÖYLE :

100 metrekare 2+1 daire için 750 bin TL devlet tarafından verilecek. Kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 liradan başlayan taksitle 10 yıla kadar vade yapılacak.

120 metrekare 3+1 daire için ise 900 bin TL devletten verilecek. Kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 liradan başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.  

ADIM ADIM DÖNÜŞÜM SÜRECİ 

Mülk sahibi 26 Nisan ile 29 Mayıs arasında e-devlet üzerinden başvuru yapacak.

Çevre, Şehircilikve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.

Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak.

Proje aşamasına geçilecek. Ruhsat alma süreci başlayacak.

Binanın boşaltılmasıyla TOKİ tarafından başlatılacak süreçte en geç 2 yıl içinde inşaat tamamlanacak. Bu süreçte 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacak. 

 

BAKAN KURUM KAMPANYA İLE İLGİLİ PAYLAŞIMDA BULUNDU 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak İstanbul dönüşümü için ''Yarısı Bizden'' kampanyasının bugün başladığını belirtti. 
Murat Kurum Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul''da Yüzyılın Dönüşümü Başlıyor! Güvenli konutlar için Yarısı Bizden kampanyamıza bugünden itibaren 29 Mayıs''a kadar başvuru yapabilirsiniz. Kampanyayla ilgili merak edilen her bilgi yarisibizden.gov.tr adresinde! herkesin İstanbul''unu birlikte dönüştürelim" dedi. 

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.