İstanbul'da sıcaklık rekoru kırılacak! O illerde termometreler 40 dereceyi aşacak

İstanbul'da sıcaklık rekoru kırılacak! O illerde termometreler 40 dereceyi aşacak

1 Haziran tarihi itibariyle yaz tam anlamıyla giriş yaptı. Bugünden itibaren ise termometrelerin 40 dereceyi aşacağı bildirildi.

Bitmeyecek sandığımız soğuk havalar biranda yerini sıcak havalara bıraktı. Bugün ise İstanbul'da sıcaklık rekoru kırılması bekleniyor.

METEOROLOJİ VE BAKAN UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, birçok ilde termometreler 40 derecenin üzerine çıkacak. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bakan Özhaseki, yüksek sıcaklıklarla ilgili olarak vatandaşları uyardı. Peki, İstanbul, İzmir ve Ankara'da bugün hava nasıl olacak? İşte il il hava durumu...

Türkiye, yaz mevsimine bunaltıcı sıcaklarla girdi. Bugün de İstanbul dahil birçok ilde en sıcak günlerden biri yaşanıyor. Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaşacak. Bakan Özhaseki, özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara uyarıda bulundu. Bugün hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir ve Hakkari çevreleri ile Ankara'nın batı ve Bolu'nun güney ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA EN SICAK GÜN

Cuma gününden itibaren sert esecek rüzgar serinlik getirecek. İstanbul'da bugün en sıcak gün yaşanıyor; gölgede sıcaklık 35 derece, güneş altında ise 45 dereceye yakın hissedilecek.

BAKAN ÖZHASEKİ UYARDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, MGM'nin verilerine dayandırarak yaptığı açıklamada sıcaklık artışlarına dikkat çekti. İşte Özhaseki'nin dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre, yurt genelinde bugünden itibaren hava sıcaklıklarında artış beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üstünde seyretmesi, bazı illerimizde ise 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri doğrultusunda;

Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum.

Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda yangın çıkmaması için vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyorum."

fdsafads.jpg

İL İL HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bilecik çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Batı Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bolu'nun güney ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu parçalı bulutlu, öğleden sonra Hakkari çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.

fdasfa.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.