İstanbul’un altında adeta gizli bir hazine bulundu! İlk görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul’un altında adeta gizli bir hazine bulundu! İlk görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi heyecanla duyurdu: Şehrin altında yeni tüneller bulundu.

Heyecan verici yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, tarihi şehrin altında yeni tünellerin bulunduğunu açıkladı. İstanbul’un fethinin 571’inci yıl dönümünde yaşanan bu gelişme, milyonlarca İstanbulluyu heyecanlandırdı. Özel, bu gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

ibb3-001.jpg

“YERALTINDA HEYECAN VERİCİ BİR KEŞİF DAHA”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel tarafından duyurulan yeni keşif, milyonları heyecanlandırdı. Tarihi kültürel bir mirasa sahip olan şehrin derinlerinde bulunan tünellerle ilgili Özel, şu paylaşımı yaptı:

“İstanbul'un sürprizleri hiç bitmiyor… İBB Miras’tan yeraltında heyecan verici bir keşif daha. Bu anlamlı kutlu günde paylaşmadan olmaz.”

ibb.jpg

İstanbullulara müjdeyi veren Özel, bulunan tüneller hakkında detaylı bilgileri paylaşmadı ancak gelişmenin duyurusu İstanbul için en özel günde yapıldı.

Sosyal medyada paylaşımı gören vatandaşlar keşfin gerçekleştiği bölgeyi merak etmeye başladı. Konunun detayları ise İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından paylaşıldı.

ibb2-001.jpg

“ÇOK YAKINDA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK”

Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Fatih ilçesinden belediye başkan adaylığını koyan ve mevcut başkanın oy oranının gerisinde kalan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Polat, “Fethin 571. yılına yakışır muhteşem bir keşif… Rumeli Hisarı’nın altından geçen gizli geçitleri ortaya çıkardık. Çok yakında kamuoyuyla paylaşacağımız alanın ilk görüntülerini sizlerle paylaşıyoruz. Rumeli Hisarı restorasyonumuz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

mahir-polat.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.