İstanbul'un göbeğindeki tarihi yalı satıldı: Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

İstanbul'un göbeğindeki tarihi yalı satıldı: Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı

İstanbul’un göbeğindeki Koza-İpek Holding'e ait yalı dudak uçuklatan bedele satıldı. Ünlü yalıyı satın alan yeni sahipleri ise şaşkınlık yarattı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltere Yüksek Mahkemesi'ndeki tahkim davasını kaybeden FETÖ firarisi Akın İpek'in Bebek'teki yalısı 1 milyar 100 milyon liraya satıldı.

sadsafsafasfsaf.jpg

Bebek'teki yalı, TMSF tarafından 750 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılmıştı.TMSF tarafından gerçekleştirilen ihaleye dört katılımcı katılırken kapalı tekliflerin ardından yapılan açık teklif aşaması üç saat sürdü. İhale sonunda, 1 milyar 100 milyon lira teklif eden ve yüzde 70'i Tayvanlı Taiwan Cement Corporation’na (TCC) ait olan Oyak Çimento, yalının yeni sahibi oldu.

Oyak Çimento, bu yılın ilk çeyreğinde çoğunluk hissesini Uzak Doğu'nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation (TCC) şirketine devretmişti. OYAK ile TCC arasında 9 Aralık 2023'te imzalanan hisse devir sözleşmesi kapsamında, 2024'ün ilk çeyreğinde yasal otoritelerin onaylarının alınmasının ardından pay devri gerçekleşmişti.

İstanbul Bebek'te yer alan ve satışa konu olan eski eser niteliğindeki yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanına ve 208 metrekare terasa sahip.

FETÖ firarisi olarak İngiltere'de yaşayan Akın İpek, Türkiye aleyhine uluslararası tahkim mahkemelerinde açtığı iki davayı da kaybetmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.