İstanbul’un göbeğindeki ünlü AVM kapandı! Avrupa’nın en yüksek binasıydı

İstanbul’un göbeğindeki ünlü AVM kapandı! Avrupa’nın en yüksek binasıydı

Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binasına sahip olan ünlü AVM kapatıldı.

Kiler Holding'in 2019 yılında Halkbank’a 100 milyon dolara sattığı Sapphire AVM, 2021'de 48 milyon dolara geri alındıktan sonra kapatıldı.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, alışveriş merkezinin ofis alanına dönüştürülme sürecinin tamamlandığını ve bir ay içinde ofis kiralamalarına başlanacağını açıkladı.

istanbul-sapphire-avm-1c5.jpg

OFİS ALANI OLARAK KULLANILACAK

2011 yılında Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 250 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Sapphire, 261 metre anten yüksekliğiyle o dönemde Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek binası olarak dikkat çekmişti. Ancak alışveriş merkezinin kapanmasının ardından, bina ofis alanı olarak yeniden kullanılacak.

sapphire-avm.jpg

Ümit Kiler, yıl başından bu yana devam eden tadilat çalışmalarının sona erdiğini ve ofis kiralamalarına yakında başlanacağını duyurdu. Sapphire AVM, 2019 yılında borçlar nedeniyle Halkbank’a 100 milyon dolara satılmış, 2021'de ise 48 milyon dolara Kiler Holding tarafından geri alınmıştı. Satın alma sürecinin ardından AVM tartışmalara yol açmış ve kiracı markalardan bazıları, yıl sonu itibariyle mağazalarını kapatmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.