İYİ Parti milletvekili istifa etti! Koltuk sayısı 36'a düştü

İYİ Parti milletvekili istifa etti! Koltuk sayısı 36'a düştü

İYİ Parti milletvekili Aykut Kara istifasını duyurdu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya partisinden ayrıldığını duyurdu. Bu ayrılıkla birlikte, İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 36'ya düştü.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti, Mayıs 2023 seçimlerinde 43 milletvekiliyle Meclis'e girmişti, ancak istifalar ve ihraçlarla birlikte bu sayı şimdi 36'ya indi.

Partiden daha önce Salim Ensarioğlu, Adnan Beker, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Bilal Bilici, Nebi Hatipoğlu ve Yüksel Arslan istifa etmişti. Ayrıca Ümit Dikbayır partiden ihraç edilmişti. Nebi Hatipoğlu AK Parti'ye, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ise CHP'ye geçmişti.

Aykut Kaya sosyal medya hesabından istifasını duyurdu. Kaya, "özveriyle ve gayretle ülkemiz ve Antalya'mız için çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. Ancak büyük bir heyecan ve umutla dahil olduğum İYİ Partide, milletimize ve ülkemize hizmet etme koşullarının ortadan kalktığını üzülerek görmekteyim." ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2024-05-31-113315.png

AYKUT KAYA KİMDİR?

1978 yılında Kayseri'de doğan Aykut Kaya, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Amerika'da Baldwin-Wallace College'da uluslararası işletme alanında yüksek lisans yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışında büyük ölçekli inşaat projelerini yöneten özel bir şirketin genel müdürlüğünü yapmış olan Kaya, 2016 yılında kurduğu yabancı ortaklı şirkette başkan yardımcısı ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştır.

Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Türkiye-Estonya İş Konseyi Başkanlığı, Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye-İrlanda İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye-Slovakya Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.