İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor

İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor

İYİ Parti'de son dönemde istifalar art arda gelmeye devam ediyor.

Parti kurucularından Koray Aydın'ın ardından bugün de İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Sevin Çağlayan, siyasi birlikteliğini sona erdirdiğini ve istifa ettiğini açıkladı.

Çağlayan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2023 genel seçim süreci, 2024 yerel seçimleri ve son olarak yapılan İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı sonrasında yaşanan yeni yapılanma sürecinin pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar içerdiğini belirtti. Özellikle genel ve yerel seçim süreçlerinde ve yeni yapılanma sürecinde ortaya atılan iddiaların ve tartışmaların kendisini derinden etkilediğini dile getirdi.

Çağlayan'ın istifasında etkili olan en önemli faktörlerden biri olarak İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı, içeriği ve sebebi net olarak açıklanmayan görüşmeye parti yönetiminin net bir tavır alamamış olmasını gösterdi. Bu durumun bardağı taşıran son damla olduğunu vurgulayan Çağlayan, artık siyasi birlikteliğini sonlandırdığını ve istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Çağlayan, İYİ Parti'ye olan emek veren tüm dava arkadaşlarına saygıyla yaklaşarak, siyasete devam edecek olan parti içi arkadaşlarına da başarılar diledi. İstifa kararını kamuoyuyla paylaşırken, parti içindeki son gelişmelerin sadece kurultayla ilgili olmadığını da özellikle vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.