İzmir Fuar'ı 37. kez kapılarını açacak

İzmir Fuar'ı 37. kez kapılarını açacak

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 37. Uluslararası İzmir Festivali, bu yıl 7 Haziran ile 26 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

İKSEV'in açıklamasına göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Goethe Enstitüsü, İnstitut français Türkiye-İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu'nun katkılarıyla gerçekleştirilecek festival, zengin bir programla sanatseverlere unutulmaz deneyimler sunacak.

Festival kapsamında 10 etkinlik yer alacak ve etkinlikler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi, İzmir Agora, Çeşme Kalesi ve Bergama Asklepion Tiyatrosu gibi İzmir'in önemli mekanlarında gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış konseri, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Franz Liszt Oda Orkestrası ve ünlü piyanist Gülsin Onay'ın solist olarak sahne alacağı muhteşem bir performansla gerçekleşecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu, 7 yıl aradan sonra "Hayal-i Temsil" adlı oyunla Uluslararası İzmir Festivali'ne katılacak.

Festival, 26 Temmuz'da Bergama Asklepion Ören Yeri'nde Fazıl Say ve Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası konseri ile sona erecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.