İzmir'de CHP'nin seçim bürosuna taşlı saldırı!

İzmir'de CHP'nin seçim bürosuna taşlı saldırı!

İzmir Konak'ta CHP'nin seçim bürosuna taşlı saldırı gerçekleştirildi. Büronun camları kırılırken 1 kişi gözaltına alındı.

Seçimler yaklaştıkça Millet İttifakı''nın bileşenlerine peş peşe saldırı haberleri gelmeye başladı. İYİ Parti ve CHP''nin İstanbul''daki il başkanlıklarının kurşunlanmasının ardından bu kez saldır haberi İzmir''den geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi''nin (CHP) İzmir Konak''taki seçim bürosuna bir kişi taşla saldırdı.

Saldırgan polis ifadesinde "CHP binası olduğu için saldırdım" ifadesini kullandığı aktarıldı.

Konak’ın CHP’li Belediye Başkanı Abdül Batur da saldırıyı kınayarak şunları söyledi: “İkiçeşmelik’te dün faaliyete giren seçim büromuza taşlı saldırı oldu. Emniyet ekipleri incelemeleri yapıyor. Saldırının failinin kimliği ile ilgili bana gelen bir bilgi yok. Kentin merkezinde olan bir bölge… Siyasi tarafı var mı henüz bilmiyoruz. Bunun bilgisini verecek olan emniyet güçleridir. Geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecinde bunların olması doğru değil. Provokasyona varan noktalara gidebilir. Ülkede bir gergin ortam var, seçim demek gerginlik demektir. Bu havayı yöneticilerin minimize etmesi lazım.”

“BU SALDIRI BİZİ GÜÇLENDİRİR”

CHP Konak Gençlik Kolları''ndan saldırıya ilişki yapılan sosyal medya hesabından “Korkmuyoruz, geliyoruz! İlçe seçim ofisimize yapılan saldırıyı kınıyoruz! Yapılan baskılar bizi yıldırmaz daha çok güçlendirir. Tüm halkımızı bize destek olmaya çağırıyoruz!” açıklaması yapıldı.

ÖNCE İYİ PARTİ’YE SALDIRI

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’nin İstanbul Zeytinburnu''nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı kurşunların hedefi olmuş olayın "Hırsız kovalamacasında açılan ateşten kaynaklandığı" ileri sürülmüştü. Ardından da CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı kurşunların hedefi olmuştu.

Chp, konak, taşlı saldırı, İYİ Parti,

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.