Jandarma Genel Komutanı ve Emniyet Genel Müdürü değişti

Jandarma Genel Komutanı ve Emniyet Genel Müdürü değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bursa Valiliği’ne atanırken, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı ve yerine Orgeneral Ali Çardakcı getirildi. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 23 ilin emniyet müdürü değiştirildi. Bu atamalar arasında Eskişehir, Tekirdağ, Tokat, Aydın ve Bolu gibi illerdeki emniyet müdürlüklerine yeni isimler atandı.

emniyet-buyukelci-ve-rektor-atamalari-yapildi-jandarma-genel-komutani-emekliye-sevkedildi-avuc-cover.webpJandarma Genel Komutanlığı’nda 30 Ağustos itibarıyla 6 general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe terfi etti. Ayrıca, 41 ilin jandarma komutanı değiştirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda da değişiklikler yapıldı. Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir Koramiralliğe, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Ünver ise Tümamiralliğe terfi etti.

1724120.webpAyrıca, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na; Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu ise Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na atandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, atamalarla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeni görevlerine atanan komuta kademesi, emniyet müdürleri ve diğer yetkililere başarılar diliyorum," dedi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'na Muhammet Ahmet Tokdemir atanırken, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’na ise Coşkun Yılmaz getirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.