Kabus geri mi dönüyor? 5 hastanın 4’ünde tespit edildi

Kabus geri mi dönüyor? 5 hastanın 4’ünde tespit edildi

Hastanelere grip şikayetiyle gelen 5 hastadan 4’ünün Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, grip şikayetiyle hastaneye gelen 5 hastadan 4’ünün Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

Koronavirüs vakalarının hızla yükseldiğine işaret eden Süngü, kalabalık ve kapalı ortamlarda maske takılmasını, benzer şikayetleri sahip olanların ise en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırması önerisinde bulundu.

15 AĞUSTOS'TAN BU YANA CİDDİ ARTIŞLAR VAR

Dr. Müslüm Süngü, “Ciddi bir süreçten geçtik. Maalesef insanlarımız bu hastalık yokmuş gibi davransa da Covid halen devam etmekte. 15 Ağustos’tan bu yana girip vakalarında ciddi artışlar var. Grip şikayeti ile gelen 5 hastanın 4’ünün Covid testi pozitif çıkıyor. Hasta sonucunu almaya geldiğinde Covid olduğunu kendisine söylüyoruz. Covid olduğunu bilmesine rağmen hala maske takmıyor” ifadelerini kullandı.

istanbul-dr-sungu-grip-sikayetiyle-g-391781-108697-1.jpg

“TOPLU ÇALIŞILAN, TOPLU YAŞANILAN ORTAMLARDA MASKE KULLANMAK ÖNEMLİ”

Özellikle okulların başlamasıyla birlikte mevsimsel grip sezonunun da başladığını belirten Süngü, “Çocuklarımız okulda kalabalık bir ortamda zaman geçiriyor. Bir arkadaşının grip olması tüm okulun grip olmasına neden olabiliyor. Okulda başlayan grip taşıyıcılar yoluyla evlere, oradan iş yerlerine kadar taşınıyor. Bu döngü toplumun her kesimi etkiliyor. Bu dönemde toplu çalışılan, toplu yaşanılan ortamlarda maske kullanımını öneriyorum” dedi.

“YAŞI İLERLEMİŞ, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ DÜŞÜK VE KRONİK RAHATSIZLIKLARI BULUNAN HASTALARDA TEHLİKE SÜRÜYOR”

Boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi şikayetleri bulunanların mutlaka maske takması gerektiğini aktaran Süngü, “Covid’in yıllar içerisinde öldürücü etkileri ilk zamanlarına göre oldukça azaldı. Ancak yaşı ilerlemiş, bağışıklık sistemi düşük ve kronik rahatsızlıkları bulunan hastalarda yine tehlikeli oluyor.” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.