Olmazsa olmazımız Türk kahvesi, özel misafirler için mutlaka yapılır, Türk kahvesinin olmadığı bir kız isteme merasimi de düşünülemez.
Peki neden aynı malzemeleri kullansanız da bazı zamanlarda kahveniz bol köpüklü, bazen de köpüksüz ve acı bir tatta oluyor? İşte bol köpüklü mis gibi cezvede Türk kahvesi pişirmenin incelikleri...
-Türk kahvenizi her zaman soğuk su ile yapın. Mümkün olduğu kadar musluk suyu kullanmayın. Hassas damakların fark edebileceği bir yumuşak içim için içme suyu kullanın.
-Konuğunuz sade kahve istemiş bile olsa, bir tutam şeker atın. Şeker kahvenin köpüklenmesine neden olacaktır.
-Kahve ne kadar uzun sürede pişerse o kadar lezzetli olur. O yüzden kısık ateşte pişirin.
-Malzemeleri cezveye koyduktan sonra ocağa koymadan önce iyice karıştırın. Cezveyi ocağa aldıktan sonra ise asla karıştırmayın.
-Kutusunu açtığınızda kokmayan bir kahveyle lezzetli bir Türk kahvesi yapmayı ummayın. Kahvenizi her zaman hava ve nem almayacak şekilde saklayın.
-Kahveyi fincana birden boşatıp köpüğü söndürmeyin. Hatta boşatmadan önce çay kaşığı ile cezvenin üzerinden biraz köpük alarak fincanlara bölüştürebilirsiniz.