Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası

birrrrrr.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayın...

FİYATLARIN İSTİKRARSIZLIĞI HERKESİ RAHATSIZ EDİYOR

7 yıldır ev yemekleri yaparak hizmet veren, kadınların çalıştığı işletmenin sahibi Tülay Uslu, “İnsanlar cebinden ne kadar para çıkacağını hesaplayamıyorlar. Zamlara bir an önce çözüm bulması, durması lazım. Müşteri de biz de zor durumda kalıyoruz."

Yozgat’ta 7 yıldır ev yemekleri yaparak hizmet veren, kadınların çalıştığı işletmenin sahibi Tülay Uslu, "İnsanlar cebinden ne kadar para çıkacağını hesaplayamıyorlar. Aldığımız ürünler pahalı olduğu için yemeklerimize zam yapmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Yozgat'ta özellikle sebze ve meyve fiyatlarındaki istikrarsızlık lokantacıları olumsuz etkiliyor. Günlük olarak aldıkları domates, marul, maydanoz, biber, ezmede kullanılan malzemelerin fiyatlarının artması nedeniyle ne yapacaklarını şaşıran işletme sahipleri, günlük artışları yemek fiyatlarına yansıttıklarında müşteriyle karşı karşıya geldiklerini, yansıtmamaları halinde ise artan fiyatın kendi ceplerinden gitmesinden yakınıyor.

Yozgat'ta 7 yıldır, sadece kadınların çalıştığı ve ev yemekleri yapan lokanta işletmecisi 50 yaşındaki Tülay Uslu, günlük artan fiyatları yemeklere yansıtmamak için çalıştıklarını, mecbur kalmadıkça fiyat artışı yapmadıklarını söyledi.

Yozgat'ta en makul fiyatla ev yemeklerini her kesime ulaştırmaya çalıştıklarını aktaran Tülay Uslu, şöyle konuştu: "Biz burayı eşimle beraber, çoluğumuzun çocuğumuzun geçimini sağlamak için açtık. Evimizi satıp, dükkanımızı açtık. Dükkanımızı açtıktan 6-7 ay sonra KOSGEB'ten destek alarak yolumuza devam ettik. İlk zamanlarda aldığımız ürünlerimiz normal makul fiyatlı. Senede bir kere, iki kere artıyordu ama pandemiden sonra müthiş bir zam geldi. Zammın gelmesi önemli değil ama bu zamların bir süre sonra durmaması, sürekli her gün her gün tekrarlaması sorun. Biz burada fiyatlarımızı standardın biraz altında veriyoruz ki herkes yesin içsin diye.

Örnek veriyorum; mercimek çorbasını 30 liradan veriyorum. Yanına maydanoz, ezme ve turşu, biber koyuyorum, ikram ediyoruz. Maydanozu 2 liraya 3 liraya alıyorduk. Yazın 6 lira oldu bağı. Şimdi maydanozun bağı 9 liraya çıktı." İnsanların daha önce eşlerini, dostlarını, yakınlarını lokantaya getirip, yemek ismarlarken şimdi cebinden ne kadar para çıkacağını bilmediği için, zor durumda kalmamak için yalnız gelmeyi tercih ettiklerini vurgulayan Tülay Uslu, artan fiyatlara artık dur denilmesi gerektiğini ifade etti.

Uslu, çorbaya 5 lira zam yapmak zorunda kaldığını belirtti. Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz mercimek çorbamızı 30 lira değil de 35 lira yaptık çünkü yanına koyduğumuz ürünlerin fiyatları arttığı için. Bizim müşterilerimiz sürekli aynı kişilerdir. Bunlardan biri bugün geldi, mercimek çorbasına doğal olarak 5 lira zam yaptım, 35 liraya veriyoruz. 'Ne diyorsunuz abla, 35 mi yaptınız' dedi. Ben ne diyeyim şimdi? Hani müşterileri kırmak da istemiyorum."

sekiz.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.