Kamuda yeni dönem başladı! O uygulama hayata geçirildi

Kamuda yeni dönem başladı! O uygulama hayata geçirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni düzenlemeyi önemli detaylarıyla açıkladı.

Zaman ve maliyetten tasarruf sağlayacak yeni düzenleme hayata geçirildi. Konunun detaylarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı. Uraloğlu, e-imza uygulamasından sonra şimdi de yepyeni bir uygulamanın detaylarını vatandaşlarla paylaştı. Maliye ile alakalı bu durum dikkat çekici detaylar içeriyor.

E-imzadan sonra geliştirilen e-mühür uygulamasının yakında hizmete sunulacağı bakan tarafından açıklandı.

Bakan Uraloğlu, gerekli hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirterek, elektronik mührün mali mühür yerine kullanılmasına olanak tanıyacak düzenlemelerin de yapıldığını ifade etti. Uraloğlu, "Elektronik mührün kullanımını ülkemizde başlatmayı planlıyoruz." dedi.

e.jpg

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik imza yasası kapsamında getirilen "elektronik mühür" düzenlemesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'nun genişletilmesiyle, artık tüzel kişilikler olan şirketler, kurumlar ve kuruluşlar için elektronik mühür uygulamasının başlatılacağını bildirdi.

Uraloğlu, elektronik imzanın gerçek kişilere verilen ve kişisel ıslak imza ile eşdeğer bir güvenlik özelliği taşıdığını hatırlattı. Elektronik mührün ise, bir belgenin hangi tüzel kişi tarafından oluşturulduğunu doğrulama, kaynağını belirleme ve verinin bütünlüğünü koruma işlevlerini yerine getireceğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, bu adımın kamu işlemlerinin dijitalleşmesi sürecinde zaman ve maliyetten tasarruf sağlayarak resmi evrak güvenliğini artıracağını vurguladı.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki elektronik mühür uygulamalarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Türkiye'de mevcut durumda 8 aktif elektronik sertifika hizmet sağlayıcısının (ESHS) faaliyet gösterdiğini belirten Uraloğlu, elektronik mühürlerin de bu hizmet sağlayıcıları tarafından verileceğini açıkladı. Bakan, elektronik mührün mali mühür yerine geçebileceğine dair yönetmelik düzenlemelerinin tamamlandığını ve elektronik mühür kullanımını başlatmayı planladıklarını ifade etti. Uraloğlu, elektronik imzalı belgelerde imzalayanın kimliği kadar, hangi kurum adına imza atıldığının da önemli olduğunu vurgulayarak, elektronik mührün kurumsal kimlik doğrulamada kritik bir rol oynayacağını belirtti. Bakan, 5070 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmeliklerle elektronik mührün hem mali hem de kurumsal işlemlerde kullanılmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Elektronik ortamda bir belgeyi üreten kurum, kuruluş, işletme ya da tüzel kişiliğin belirlenebilmesi için mali mühür uygulamasını başlattık. 5070 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikle hukuki dayanağı oluşturulan elektronik mühür ile ilgili çalışmaların yapılmasının ardından elektronik mührün hem mali mühür hem de kurumsal mühür yerine kullanılabilmesini sağlayacağız."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.