Kandilli Rasathanesi Müdürü depreme ilişkin açıkladı: ''500 yıl boyunca en güvenli yer''

Kandilli Rasathanesi Müdürü depreme ilişkin açıkladı: ''500 yıl boyunca en güvenli yer''

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, önümüzdeki 500 yıl boyunca en güvenli yer olarak, Kahramanmaraş'ı işaret etti.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Melikgazi Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen "Depremde Bildiklerimiz, Bilmediklerimiz" adlı seminerde, deprem konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

''''500 SENE GEÇMESİ LAZIM''''

Prof. Dr. Özener, Kayseri''nin deprem sıralamasında öncelikli bir yer olmadığını belirtti. Aynı zamanda, Kayseri''nin önümüzdeki 500 yıl için en güvenli yerlerden biri olduğunu ifade etti. "Bir daha o büyüklükte bir deprem olması için 500 sene geçmesi lazım" şeklinde konuşan Prof. Dr. Özener, deprem konusunda panik havasına kapılmadan, bilimsel verilere dayanarak hareket etme gerekliliğini vurguladı.

TEDBİR KONUSU

Seminerde ayrıca Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, imar planı revizyonundan yapılaşmaya, zemin etütlerine ve jeolojik tespitlere kadar birçok konuda çalışmaların başlatıldığını ve kısa, orta ve uzun vadede tedbirlerin alınacağını belirtti.

Seminerin ardından Prof. Dr. Haluk Özener, vatandaşların sorularını da yanıtladı. Bu tür seminerler, deprem konusunda farkındalığı artırmak, bilinçli ve tedbirli bir şekilde hareket etmeyi teşvik etmek için önemli bir platform sağladığını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.