İsrail''de 500 binde bir görülen ve ''Fetus içinde fetu'' olarak adlandırılan bir olay meydana geldi. Adı açıklanmayan anne adayı, hastaneye gittiğinde, karnındaki fetüsün içinde bir fetüs daha olduğunu öğrendi. Fetüsün karnının daha şişkin olduğunun gözlemlenmesi sonucunda yapılan araştırmada çıkan ''Fetus içinde fetu'' anomalisi, bütün aileyi ve duyanları şaşkına çevirdi.
İsrail''de yaşayan ve ismi açıklanmayan bir anne yaptığı doğum ile tıp tarihine geçecek. ''Fetus içinde fetu'' adı verilen anomalide bebek içinde bebek dünyaya geliyor. 500 binde bir görülen bu nadir durum hem doktorları, hem aileyi şaşkına çevirdi.
İsrail''de doktorlar, tıp tarihine geçecek bir vaka ile karşılaştı. Doğum yapan bir annenin bebeği, kardeşiyle birlikte doğdu. Ancak bebeğin ikizi, yanında değil midesinden çıktı... İsrail''de dünyaya gelen bir bebek, ''fetus içinde fetu'' adı verilen ve oldukça nadir bir durum nedeniyle karnında kendi ''ikiz'' cenini ile birlikte dünyaya geldi. Doktorların gözlerini fal taşına çeviren olayın son derece nadir olduğu ve 500 binde bir görüldüğü vurgulandı.
İsrail’in Ashdood şehrinde bulunan bir tıp merkezinde, ismi açıklanmayan hamile annenin doğumuna az bir zaman kala ultrasonla yapılan son kontrolde bebekte bir sorun olabileceğini gördükleri açıklandı. The Times Of Israel sitesinde yer alan habere göre, ultrasonla bakılan bebeğin midesinin normal boyutlardan daha büyük olduğu görüldü.
KARNINAN FETÜS ÇIKARTILDI
Ultrasonda görülen normal boyutların üzerinde olan bir mide boyutuna sahip bebeğin doğumuna ciddi bir tıbbi ekip katıldı. Sağlıklı bir şekilde hayata gözlerini açan bebeğe, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra durum anlaşıldı. Bebeğin karnında kısmi gelişen bir cenin bulundu. Ardından bebek, operasyona alındı ve karnındaki cenin çıkarıldı.
PARAZİT MEĞER İKİZİYMİŞ
Tıp dilinde ‘fetus içinde Fetu (FIF)’ olarak isimlendirilen durum sağlıklı ikizin bedeninde gelişimsel olarak anormal bir fetüsün bulunması anlamına geliyor. 2010 tarihli bir rapor, bu durumun oldukça nadir bir durum olduğunu ve yaklaşık beş yüz bin doğumda bir meydana geldiğini ifade ediyor. Bu anormal duruma tam olarak neyin neden olduğu bilinmese de, bilim insanları fetüsün nadir görülen bir "parazit ikiz" türü olduğuna inanıyor.