Karpuzu sakın böyle tüketmeyin!

Karpuzu sakın böyle tüketmeyin!

Karpuzu tüketirken mutlaka dikkat edin. Yarardan çok zararı bulunuyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan karpuz, diyabet, obezite, kalp ve kanser gibi kronik hastalık riskini azaltıyor.

Ancak karpuz yanlış tüketildiğinde insan sağlığını tehdit ediyor. Lif bakımından oldukça zengin birer meyve olan kavun ve karpuzu, tüketirken dikkat etmek gerekiyor.

Karpuz ve kavunu ana ya da ara öğünlerin yanında tüketmemek gerekiyor. Öğlen ya da öğle arası tüketebileceğiniz kavun ve karpuzu ayrı olarak tüketmek gerekirken yanında da su içmemelisi tavsiye ediliyor. Yazın en çok tüketilen karpuzun öte yandan yüksek tansiyona neden olabileceği de belirtiliyor.

karpuz.webp

DİYET YAPANLAR DİKKAT!

Öte yandan uzmanlar yazın çoğu hastanın karpuz ve peynirden oluşan diyetleri yapmasının da problem olabileceğini duyurdu. Karpuzun yanında eşlik eden ürün de tuzlu peynir olduğunu açıklayan uzmanlar ikisi birlikte tüketildiği zaman vücutta ciddi ödeme neden olabileceğinin altınız çizdi. Bu anlamda tüketilen karpuzun 2 üçgen dilimden fazlası önerilmiyor.

KARPUZU YIKAMADAN TÜKETMEYİN

Karpuzu yıkamadan tüketmek sağlık açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Karpuzun kabuğunda çıplak gözle görülemeyen kir, mikrop, toz, gübre kalıntısı veya tarım ilacı bulunabilir. Karpuzu keserken bıçak bu kirlerle temas edebilir ve bu durum mide ve bağırsak problemlerine neden olabilir. Bu sebeple, karpuzu kesmeden önce mutlaka soğuk su altında yıkamanın bu riskleri azaltabileceği önemle vurgulanıyor.

karpuz-yetistiriciligi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.