Kartepe'de öğrenciler güvende

Kartepe'de öğrenciler güvende

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, okul servis araçlarına yönelik denetimler aralıksız devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Kartepe'de öğrenci taşımacılığı yapan servisler, düzenli aralıklarla kontrole tabi tutuluyor. Kartepe Kent Çarşısı'nda gerçekleştirilen denetimlerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim, Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yer aldı.

Denetimler sırasında ekipler, servis araçlarının SRC ve psikoteknik belgelerini, UKOME belgelerini, güzergah izinlerini, mesleki eğitim ve araç muayenesi gibi birçok önemli kriteri kontrol etti. Toplamda 100 servis aracının denetimden geçtiği bildirildi.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, yapılan denetimlerin öğrencilerin güvenliği ve huzuru için büyük önem taşıdığını belirterek, denetimlerin sık ve belirsiz zamanlarda gerçekleştirildiğini, bu sayede servis hizmeti sağlayan firmaların daha dikkatli ve titiz davranmalarının sağlandığını ifade etti. Bu denetimlerin, çocukların güvenli ve huzurlu bir şekilde okullarına gidip gelmesini sağlamak amacıyla yapıldığına vurgu yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.